loading...

ناز گل هدیه

ترمز فرش به تازگی به محصولات مرتبط با فرش اضافه شده است و یکی از مواردی است که به تازگی در فضای آنلاین بسیار مورد جستجو قرار می‌گیرد. فرش در زمان‌های گذشته معمولا بر روی سطوحی ناهموار مانند

نازنین بازدید : 31 یکشنبه 06 تیر 1400 نظرات (0)

ترمز فرش به تازگی به محصولات مرتبط با فرش اضافه شده است و یکی از مواردی است که به تازگی در فضای آنلاین بسیار مورد جستجو قرار می‌گیرد. فرش در زمان‌های گذشته معمولا بر روی سطوحی ناهموار مانند موکت استفاده می‌شد و مشکلی هم معمولا پیش نمی‌آمد اما با افزایش استفاده از سرامیک و سنگ در منازل و با توجه به ماهیت نخی بودن پشت فرش معظل سر خوردن فرش به وجود آمده است که بسیار هم آزاردهنده است. به دلیل صیقلی بودن سنگ و سرامیک اصطکاک کافی بین فرش و سطح زیرین وجود نداشته و با کوچکترین نیرو فرش از جای خود حرکت کرده و به اصطلاح سر می‌خورد. هرچه فرش سبک‌تر و کوچک‌تر باشد سر خوردن هم بیشتر است.


فرش چرا سر می‌خورد
فرش‌های قدیمی به دلیل ماهیت و جنس معمولا وزن بالایی داشته و بسیار سنگین بودند. این وزن بالا ثبات بیشتر فرش را حاصل شده و از حرکت آن روی کف جلوگیری می‌کرد. این فرش‌های قدیمی و دست باقت به قدری ضخیم و سنگین بودند که حتی جابه‌جایی آن‌ها هم کاری بس دشوار بود. از این رو قدیمی‌ها مشکل چندانی با سرخوردن فرش نداشتند.

این روزها که انواع فرش‌های فانتزی راه خود را به بازار و سبد خرید مردم باز کرده است، این مشکل بیشتر به چشم می‌خورد. فرش‌های فانتزی با تراکم و شانه‌ی کمتر وزن بسیار کمتری هم داشته و اغلب ضخامت کمتر آن‌ها سبب تاخوردکی و سر خوردن آسان آن‌ها بر روی زمین می‌شود. هرچه فرش کوچک‌تر باشد مانند پادری احتمال سرخوردن آن هم نیز بیشتر است. شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که وقتی روی مبل نشسته‌اید و پایتان روی زمین قرار دارد ناخودآگاه سبب جمع شدن فرش روی زمین مخصوصا از قسمت‌های انتهایی شده باشید. این موضع منظره‌ی چندان خوشایندی را ایجاد نمی‌کند.

سطح زیرین فرش
یکی از مواردی که سبب سر خوردن فرش می‌شود یک دست بودن و صاف بودن سطخ زیرین فرش است که در نتیجه‌ی آن اصطکاک فرش با کف به حداقل رسیده و ماهیت سخت و سفت سطح زیرین فرش سبب سر خوردن آن می‌شود. عدم دوردوزی فرش یکی از مواردی است که به این موضوع کمک می‌کند.

جنس نخ فرش
جنسی که در بافت فرش به کار رفته است نقش مهمی در میزان سر خوردن فرش بر روی زمین دارد. معملا بدین گونه است که نخ آکریلیک بیشترین میزان اصطکاک و کمترین خد سرخوردن را به همراه دارد.

چرا به ترمز فرش نیاز داریم؟
کف سرامیک یا سنگ در خانه‌های امروزی و از سوی دیگر جنس نخ به کار رفته در تولید فرش سبب سر خوردن فرش می‌شود. این موضوع مشکلاتی زیادی مانند موارد زیر را به وجود آورده است:

حرکت فرش از جای خود و به وجود آمدن نمایی زشت
حرکت مداوم فرش هنگام راه رفتن بر روی آن
احتمال تکان خوردن ناگهانی و آسیب دیدن افراد
انواع ترمز فرش
برای جلوگیری از سر خوردن فرش در این قسمت به معرفی برخی از راهکارهای مفید می‌پردازیم:

۱. نوار چرمی
برخی از تولیدکنندگان فرش خود دست به کار شده و در هنگام آهار زدن قسمت زیرین فرش اقدام به تعبیه‌ی لایه‌ای چرمی در گوشه‌های فرش کردند به این امید که این لایه‌ی چرمی به دلیل جنس چسبنده‌تر خود از سر خوردن فرش جلوگیری کند. این لایه‌ی چرمی اگرچه از نبود آن بهتر است اما مقاومت ۱۰۰ درصدی در مقابل سر خوردن ایجاد نمی‌کند. زیرا این لایه فقط در گوشه‌های کناری کمی اصطکاک ایجاد کرده که در برابر موارد دیگر مانند تاخوردگی فرش عملا کمکی نمی‌کند.

۲. چسب دوطرفه
برخی از محصولات به عنوان ترمز فرش در قالب چسب دو طرفه عرضه می‌شوند که همانگونه که از نام محصول بر می‌آید تنها چیزی که به دست می‌آورید همان چسب دوطرفه است و چیز دیگری وجود ندارد. یعنی که شما خودتان هم می‌توانید به نزدیک‌ترین ابزار فروشی مراجعه کرده و چسب دوطرفه از نوع پهن خریداری کنید. سپس بر حسب نیاز آن را بین فرش و سطح زیرین قرار دهید.

در هنگام استفاده از چسب دوطرفه باید به برخی نکات دقت کنید:

ضخامت چسب دوطرفه:
چسب دوطرفه‌ای که استفاده می‌کنید از نوع کاغذی نباید باشد و به قدری بایستی ضخیم باشد که در ناهمواری‌های بافت زیر فرش گم نشده و آن را پر کند. استفاده از چسب‌های دوطرفه‌ی کاغذی به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. سعی کنید از چسب‌های دو طرفه با ضخامت و چسبندگی بالا استفاده کنید. همچنین در نظر داشته باشید که بسیاری از چسب‌های دوطرفه‌ای که در بازار با قیمتی گران‌تر با عنوان ترمز فرش فروخته می‌شوند، کیفیت نامطلوبی داشته و چسبندگی ضعیفی دارند.

همچنین دقت داشته باشید که چسب دوطرفه بیش از حد ضخیم نباشد زیرا در این صورت باعث بالا آمدن فرش شده و آن را از حالت تخت و یکدست خارج می‌کند. این موضوع در فرش‌های نازک‌تر از اهمیت بیشتری برخوردار است زیرا این فرش‌ به سادگی پستی و بلندی سطح زیرین خود را نمایش می‌دهد.

به جا ماندن آثار چسب بر روی فرش و زمین:
در نظر داشته باشید که چسب دو طرفه بعد از مدتی انعطاف و نرمی خود را از دست داده و دیگر شاید نتوانید آن را به طور یکدست از روی زمین و پشت فرش جدا کنید. شاید باقی ماندن آثار چسب بر روی زمین مسئله‌ی مهمی نباشد و بتوان آن را با کمی تلاش پاک کرد اما قطعا آثار چسب بر روی پشت فرش موضوع خوشایندی نیست. قطعا لازم نیست که دور تا دور فرش را به زمین بچسبانید. از سوس دیگر میزان چسب استفاده شده باید با اندازه‌ی فرش متناسب بوده و بتواند وزن فرش را تحمل کند.

یکی دیگر از معایب بزرگ استفاده از چسب دوطرفه این است که فرش عملا دیگر از جای خود تکان نمی‌خورد و در صورت نیاز به جابه‌جایی باید چسب را جدا کرد که این موضوع از چسبندگی آن کاسته و فرش دیگر مانند روز اول به زمین نمی‌چسبد.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 116
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 2
  • آی پی دیروز : 18
  • بازدید امروز : 15
  • باردید دیروز : 23
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 40
  • بازدید ماه : 233
  • بازدید سال : 2,496
  • بازدید کلی : 7,612